Productie van kunststof kozijnen

Ons productieproces in stappen

Kunststof kozijnen maken is een samenspel tussen de kunststof profielen van Gealan, de krachtigste machines en onze ervaren vaklui.  

Stap 1: offerte, advies en overleg

Uw plannen vormen het vertrekpunt. Bestektekeningen, energieprestaties van de woningen, een eventueel geluidsrapport en bouwtechnische rapporten levert u per e-mail aan. Vervolgens ontvangt u een gedetailleerde en heldere offerte. 

Stap 2: werkvoorbereiding

In de machinesoftware Klaes worden de kozijntekeningen gemaakt op basis van de bouwkundige gegevens. Na akkoord stuurt de software de machines aan en dat begint met het bewerkingscentrum. 

Stap 3: voorbewerking

Hier komt direct veel technisch vernuft samen. Op het bewerkingscentrum worden de kozijn-, raam-, en deurprofielen volautomatisch bewerkt. Dat wil zeggen: gezaagd, gefreesd en de ontwaterings- en beluchtingsgaten worden geboord. De eerste stap op weg naar kunststof buitenkozijnen en hefschuifpuien met superieure thermische isolatie en wind- en waterdichtheid.

Stap 4: lassen en poetsen

Op onze vierkops lasmachine worden de losse onderdelen aan elkaar verbonden. IJzersterke verbindingen komen hier tot stand. Na het lassen volgt het automatisch poetsen van de profielen. 

Stap 5: afmontage en beglazing

Hier worden de kozijnen voorzien van ramen en deuren. Op uw verzoek kunnen wij een prefab systeem aanbieden waarbij de kozijnen worden voorzien van spouwlatten en beglazing af-fabriek.  

Stap 6: transport

Vele jaren werken wij al samen met onze logistieke partner. Deze partij zorgt voor het transport van uw bestellingen door het hele land. Binnen de afgesproken levertijden arriveren de kozijnen op uw bouwplaats of renovatieproject. 

Gefaseerd leveren, meer gemak op de bouwplaats

Als opslag- en bewegingsruimtes op uw bouwplaats beperkt zijn, dan produceren en leveren we vraaggestuurd. Op die manier arriveren kozijnen in etappes op de bouwplaats. Uw bouwers werken dan alleen met de kozijnen die op dát moment gemonteerd moeten worden. Zo worden ze niet gehinderd door onnodige voorraad. Laat het ons weten als u wilt profiteren van deze lean productiemethode

U kunt rekenen op het vakmanschap en de betrouwbaarheid van Ebbers Kozijnen. 

 

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.