Wat is duurzaamheid? Bij Ebbers Kozijnen proberen we daar met een zo breed mogelijke blik naar te kijken. Als zesde generatie in ons familiebedrijf zitten we in ieder geval in de positie om iets te kunnen zeggen over duurzaam ondernemen.

Duurzaamheid is geen los onderdeel

Lean produceren bij Ebbers Kozijnen

Een ruggengraat voor duurzaamheid

Als je duurzaam onderneemt kun je niet alleen naar ‘losse elementen’ kijken. Afzonderlijke investeringen in klimaat en milieu hebben een ruggengraat nodig. Zo’n ruggengraat is bijvoorbeeld ons Lean productieproces. Dit zorgt voor minder voorraden en voorkomt verspilling van materiaal en energie gedurende ons productieproces.

FSC® gecertificeerd hout

Juist wij als liefhebbers van hout zien het absolute belang in van verantwoord beheerde bossen. Al het hout dat wij inkopen is daarom FSC® gecertificeerd. Onze unieke FSC®-licentiecode is FSC-C010147.

We willen boseigenaren aan het begin van onze keten stimuleren om bossen verantwoord te beheren. Meer vraag vanuit de markt naar gecertificeerd hout leidt tot meer boseigenaren die zullen overgaan tot verantwoord bosbeheer.

Opsluiten en Voormontage houten kozijnen
Kunststof kozijnen met spouwlatten

Isolerende oplossingen

In de enorme uitdaging om zowel de toekomstige als de huidige woningvoorraad energiezuinig of energieneutraal te maken, speelt het kozijn een essentiële rol. Ebbers Kozijnen werkt constant aan verbeteringen van het product en het proces. Ook onze verregaande afmontage zorgt voor een perfecte bouwkundige aansluiting. Deze factoren resulteren in zeer hoge isolatiewaardes van onze kozijnen.