Waarom en wanneer hout?

Hout is onlosmakelijk verbonden met Ebbers Kozijnen. Het ligt aan de basis van onze oorsprong in 1834. Het aandeel van houten kozijnen in Nederland is nog altijd zo’n 40% en daar zijn goede redenen voor:

Goed isolerend

De natuur biedt unieke materies. Zo heeft hout een celstructuur die warmte ín de woning houdt en koude lucht van buiten tegenhoudt. Daarnaast kunnen we de kozijnen inclusief spouwlatten en beglazing leveren.

Duurzaam karakter

Houten kozijnen zijn duurzaam in zowel herkomst als levensduur. Het hout dat wij verwerken komt uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast is hout relatief eenvoudig te repareren zonder dat het complete kozijn moet worden vervangen. En na verloop van tijd kan een houten kozijn opnieuw geschilderd worden als smaken veranderen. Ook die factoren dragen bij aan de levensduur van houten kozijnen.

Fraaie uitstraling

Laten we eerlijk zijn: sommige panden en bouwstijlen kunnen niet zonder hout. Daarin moet je hout zien én voelen. Ook biedt hout een ongeëvenaarde ontwerpvrijheid. Geraffineerde details en kenmerken in kozijnen geven klassieke, maar juist ook moderne panden een eigen, unieke uitstraling.

Welke houten kozijnen maken wij?

Buitenkozijnen van Ebbers kozijnen

Buitenkozijnen

De compleet met deuren en ramen afgehangen buitenkozijnen die wij fabriceren sieren de gevels van bouwwerken door het hele land.

Gedurende het productieproces worden de kozijnen voorzien van een waterdun laagje genaamd flow-coat: een droge film van 20 tot 30 mu. Houtporiën worden zo volledig afgesloten en dat voorkomt wateropname. Deze flow-coat zorgt ook voor een betere hechting van de door u gewenste verflaag.

Binnenkozijnen

Houten binnenkozijnen geven een interieur sfeer en warmte. Voor elk gewenste type en formaat binnendeur en binnenraam maken wij binnenkozijnen. Uiteraard ook weer compleet afgehangen met deur of raam, of het nu gaat om vaste ramen, valramen, draai-kiepramen of schuiframen.

Binnenkozijnen van Ebbers Kozijnen
Het lijmen en schroeven van houten kozijnen bij Ebbers Kozijnen.

Hefschuifpuien

Hefschuifpuien ontbreken natuurlijk niet bij Ebbers Kozijnen. Deze imposante producties vormen de letterlijke doorgang voor volop natuurlijk daglicht in woningen. Daarnaast is het zo dat de looprail van het schuifsysteem net zo hoog ligt als de binnenvloer, waardoor drempels niet nodig zijn.

Zo maken wij houten kozijnen

We laten graag zien hoe we te werk gaan voor u. Elke schakel in ons productieproces voegt kwaliteit en degelijkheid toe aan het kozijn. Zo profiteert u van een eindproduct dat de gevels van uw bouwproject zeker zal sieren.

Het lean productieproces van Ebbers Kozijnen