Lean produceren

Snel, wendbaar en flexibel

Sinds 2014 werken we volgens de Lean filosofie. We begonnen daarmee door eerst elke schakel, elke werkplek, aan te pakken via 5S: een belangrijk onderdeel van Lean. Dus we gingen:

  1. Sorteren

  2. Schikken

  3. Schoonmaken

  4. Standaardiseren

  5. Standhouden

Of zoals we zelf liever zeggen: we hebben de hele tent opgeruimd. Daaruit ontstond overzicht en zo konden we processen versnellen. Hierdoor zijn we sindsdien in staat om kleinere series, meer vraaggestuurd te produceren. 

Lean door mens en machine

Lean is en blijft de rode draad in ons productieproces van houten kozijnen en in ons productieproces van kunststof kozijnen. Iedereen op de werkvloer wordt hier actief bij betrokken. We begonnen met de grote lijnen en werken nu dagelijks aan de kleine details, die bij elkaar opgeteld grote verschillen maken. Ook de steeds geavanceerdere machines dragen bij aan onze wendbaarheid. Omsteltijden zijn verleden tijd  waardoor we nu ‘alles door elkaar’ kunnen produceren. We stemmen de productie constant af op wat voor onze afnemers het meest urgent is. 

U profiteert

Wat levert deze benadering en werkwijze u op? Simpel: geen onnodig hoge voorraden die lang op de bouwplaats staan. Dat geeft meer overzicht. Alleen de kozijnen die op korte termijn gemonteerd moeten worden zijn aanwezig en worden niet in de weg gestaan door kozijnen die pas later worden toegepast. Dat betekent meer ruimte op de bouwplaats en dus sneller en efficiënter werken. De economische voordelen daarvan hoeven we u niet uit te leggen.

 

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.